För andra månaden i rad har Umeåhotellen slagit rekord i antal gästnätter

För andra månaden i rad visar Umeås hotell rekordsiffror i antalet gästnätter. Under augusti ökar hotellnätterna med 3 procent jämfört med 2019, och 51 procent jämfört med motsvarande period ifjol. Umeås totala logiportfölj som även inkluderar vandrarhem, stugby och camping ökar också med 3% jämfört med augusti 2019.
– Under augusti månad fick Umeå ta emot ännu fler hemestrande svenskar – ett viktigt steg framåt för besöksnäringen, säger Sara Gustavsson, vd på Visit Umeå. 

Den positiva trenden för Umeås hotellnäring fortsätter. Preliminära siffror från Tillväxtverket/SCB visar att antalet gästnätter under augusti ökade med 50 procent jämfört med motsvarande månad 2020, och 3 procent jämfört med 2019.
– Att vi ser en ökning även jämfört med tiden innan pandemin är väldigt glädjande, och ger en signal om att Umeå kommer starkt ur en väldigt tuff period för hela besöksnäringen, säger Sara Gustavsson, vd på Visit Umeå.

Kraftig ökning
60 880 gästnätter under augusti innebär den andra rekordmånaden i rad för Umeås hotell, och en motsvarande ökning har skett för områdets stugbyar, vandrarhem och campinganläggningar. – Det är jättekul att det går åt rätt håll, men vi får inte glömma att det fortfarande är många aktörer inom besöksnäringen som kämpar efter coronapandemin. Därför fortsätter vi att arbeta med riktade insatser mot regionens besöksföretag, säger Sara Gustavsson.

Stora event 2022
Med slopade restriktioner kan nu Umeåregionens företag starta upp sina konferens- och evenemangsverksamheter, och under det kommande året planeras flera stora evenemang. I slutet av februari väntas Rally VM locka omkring 100 000 besökare till Umeå med omnejd, och förutom fullbokade hotell och campingplatser satsar arrangören på att erbjuda uthyrning av privatbostäder till besökare från hela världen.
– Umeå har ett fantastiskt erbjudande, och vi har sett fram emot att få visa upp det för hela världen, säger Sara Gustavsson. 

60 880
Så många gästnätter hade Umeås hotell under augusti

51%
Så mycket ökade antalet gästnätter i Umeå jämfört med motsvarande period ifjol

77 598
Så många övernattningar hade Umeås hotell, stugbyar, vandrar hem och campingar under augusti. Det är en ökning med 3 procent jämfört med samma period 2019.

Källa: Tillväxtverket/SCB. Siffrorna är preliminära och justeras över tid

Lämna en kommentar